Bramborové Caprese

Taky vás někdy popadne chuť na brambory? Ale co k nim, když je chceme trochu ozvláštnit?

Můj zrak padl na mozzarelu 🧀 a k té vždy patří rajčátka 🍅🍅

Na 2 porce potřebujete:

  • 3-4 středně velké brambory
  • 2 mozzarely
  • 3-4 rajčata podobné velikosti jako brambory

Brambory nakrájíme na plátky, uvaříme v osolené vodě – mohou být jen téměř hotové, protože je ještě tepelně budeme upravovat. Mezitím mozzarely i rajčata nakrájíme na plátky. Připravíme si buď větší pánev s trochou oleje, nebo vyložíme plech pečicím papírem. Jakmile jsou brambory uvařeny, vyskládáme je na pánev nebo plech, poklademe plátky mozzarely a pak rajčaty. Krátce zapečeme, aby se mozzarela pěkně roztekla, ozdobíme snítkou bazalky a můžeme podávat.

Tip na vylepšení: brambory uvaříme jen napůl a pak je z obou stran dozlatova upečeme, teprve poté dáváme mozzarelu a rajčata. Brambory tak budou pevnější a budou se lépe jíst.

Bon Apetit 🔝😋

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s