Vepřová panenka snadno, rychle a chutně

Vepřovou panenku si ráda dávám v restauraci jako libové a výtečné masíčko, nikdy jsem ji ale sama nezkoušela. Ale s novou kuchyní je čas začít objevovat nepoznané, a tak přišeł čas i na panenku. K večeři samozřejmě jen se zeleninkou.

Panenka s brokolicí (doba přípravy cca 15-20min)


Brokolici (cca 200g/os) dáme na několik minut na pařáček, stačí 5 max 10 minut, aby zůstala pěkně zelená.

Vepřovou panenku (cca 150g/os) nakrájíme na plátky, osolit, opepřit a orestujeme na lžíci řepkového oleje, do zlatava z obou stran.

Na talíři pak brokolici ještě posypeme strouhaným sýrem. Mně omylem dovezli plátkový, namísto strouhaného, takže pěkně natrhat. Přidáme orestované maso a vychutnáme si tu dobrotu 😊

 

Vepřová panenka se salátkem (doba přípravy cca 20min)


Panenku připravíme stejně jako v předchozí variantě.

Salátek připravíme z následujících ingrediencí (2 porce):

  • Čerstvý salát 2 hrsti
  • 4 rajčata
  • 4 sušená rajčata
  • 100-150g balkànského sýru
  • 1 lžíce olivového oleje

Rajčata a sýr nadrobno nakrájíme a lístky špenátu natrháme. Vše smíchat a podávat s restovaným masíčkem.

Vyzkoušeli jste některý z receptů? A jak vám chutnal?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s